Nyheter

Ny bygger vi om Filmbasen.se

Under januari kommer vi att göra om Filmbasen.se. Den nya sajten kommer att publiceras under vecka 4. Det betyder att det kan vara svårt att nå eller logga in på sajten under den här perioden. Vi beklagar detta!

14 filmer med stöd från Filmbasen på GIFF

Göteborg Film Festival har släppt sitt program och vi på Filmbasen kan glatt konstatera att hela 14 filmer med stöd från Filmbasen visas på festivalen, däribland Magnus är sexist och Park som tävlar om Sveriges mest prestigefyllda kortfilmspris Startsladden.

Elva Guldbaggenomineringar till filmer med stöd från Filmbasen

​Fyra filmer med stöd från Filmbasen kammade hem hela elva nomineringar när 2019 års Guldbaggenomineringar tillkännagavs på onsdagen. Josefin & FlorinTransnistra och Ingen lyssnar har fått projektstöd från Filmbasen, och Aniara har deltagit i utvecklingsprogrammet STHLM Debut.

Viktig information till dig som är medlem på Filmbasen.se

I början av 2020 kommer vi att göra om Filmbasen.se. Alla registrerade medlemmar har fått mejl med denna information till den mejladress som är registrerad på Filmbasen.se. 

Ditt konto kommer att flyttas över till den nya sajten men du kommer behöva bekräfta att det ska ska vara kvar. Tänk på att du behöver en profilsida på Filmbasen.se för att få söka vårt projektstöd.

Filmbasen teknikutlåning har vinterstängt

Filmbasens teknikutlåning stänger den 30 december och öppnar igen den 3 februari. Kontakta [email protected] om du har frågor om utlån eller återlämning av teknik.

Nu kan du söka Filmbasens projektstöd - deadline 15 januari

Nu har vi öppnat ansökan för 2020 års första omgång av Filmbasens projektstöd. Deadline för att skicka in din ansökan är den 15 januari.

Vill du vara Filmbasens representant på Tempo Meet-up på Tempo dokumentärfestival?

Vill du vara Filmbasens representant på Tempo Meet-up på Tempo dokumentärfestival 2020? 

Galway Stories - Produktionsworkshop på Irland

Produktionsworkshop för kortfilm med produktion i virtuell miljö på plats i Galway - den europeiska kulturhuvudstaden 2020.
Nu söker vi crew-medlemmar till denna spännande kortfilmproduktion.

Filmbasen-stöttade filmer vinnare på Novemberfestivalen

I helgen arrangerades den 23:e upplagan av Novemberfestivalen i Trollhättan. Novemberfestivalen är en arena för ung film och final i den kortfilmstävling där STOCKmotion är regional uttagning i Stockholms län. Två filmer som Filmbasen har gett stöd blev vinnare på festivalen: Hemtjänst av Theodor Sohlin blev bästa film i kategorin Tungvikt och Ingen lyssnar av Elin Övergaard valdes ut av Bergmanveckan till visning på 2020 års festival. 

Väntar du på svar om din stödansökan?

Väntar du på besked om din ansökan om Filmbasens projektstöd? Den här omgången fick vi in rekordmånga ansökningar, så handläggningsprocessen har tagit längre tid än vanligt. Vi räknar med att alla ska ha fått svar senast under vecka 50. Vi beklagar den extra väntetiden!

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun