Anna Johansson

Projektroller: Regissör, Manusförfattare, Klippare

Frilansande videokonstnär som utforskar sin egen sammansmältning med digitaliseringen.

Filmtips: Arga män utan ben - Benoit Delepine / Gustave Kervern

Utbildningar

2012-2014 Umeå Konsthögskola, fri konst, Masterprogrammet

2009-2012 Umeå Konsthögskola, fri konst, Kandidatprogrammet

Filmografi

2020 Pågående: Alone Together

2020 Shout out Church, videodokumentation av performance, regissör och huvudrollsinnehavare

2018 In the La la land #1, konstfilm, regissör

2016 Stalking Yourself #2, konstfilm, regissör

2015 Stalking Yourself #1, konstfilm, regissör

2014 Rigmaroles, videodokumentation av performance, regissör och huvudrollsinnehavare

2014 Everywhere and Nowhere, konstfilm, regissör och huvudrollsinnehavare

2012 Triple Act, videodokumentation av installation, regissör / klippare

2011 Single Act, konstfilm, regissör / klippare

2011 The history of Safari, konstfilm, regissör / klippare

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun