Antonie Grahamsdaughter

Projektroller: Producent/prod.ledare, Regissör, Manusförfattare, Fotograf, Klippare
  • Postort: Skarpnäck
  • Telefon: 0720323422
  • Produktionsbolag/företag: Newfilm

2016 The selection included artworks by some of the most influential European women artists who were video pioneers in the 1970s and 1980s.
FILMFORM Stipendiat
2019 Toronto Filmprice/ Regissörspris 2020
Works with experimental documentaries, short films, Filmiska Installations

Filmtips: Older than America

Utbildningar

Collage for Art, Craft and Design Stockholm ( Konstfack) Master of Fine Art 1984 MFA.

Jan Van Eyck Akademie , Time Based Art, Maastricht the Netherlands 1984-1986

The Royal College of University of Arts Stockholm. Video department (Konsthögskolan) 1996-1997

Filmografi

Uprising, Dokumentär,2019, Filmpris Toronto

Hello Sweden 2019 Kortfilm

Whitewash 2 ,2019. Kortfilm Regissör

Whitewash 1, 2018 FIlmisk Installation,Regissör

Observation, 2016 Filmisk Installation,Regissör

[Four Days] Flykt. Experimentell Kortfilm, Regissör

Studies of Resistance 2016 Experimental Dokumentär,Regissör

Jag säger att det finns 2015, Kortfilm Regissör

[Next Day] About Whaling 2016 Regissör

Vittnesmål 1 Kortfilm Regissör 2016

Jag säger att det finns 2017,Experimentell Dokumentär Regissör

Under The Mullberry Tree, 2015 Dokumentär Regissör

CARAVAN 1 IN THE WOODS,2004

FRAGMENT Svenska Filminstitutet 1995,Regissör

Bath 1996 Experimental kortfilm, Regissör

BODY 1998 Experimental kortfilm , Regissör

Orange Tange 1996 Experimentell kortfilm, Regissör

Korpus. Video 5 min 1989,Experimentell kortfilm, Regissör

”I saw” 1996 Experimentell kortfilm, Regissör

OPUS 1996 Experimentell kortfilm, Regissör

Metarmoforce Filmisk Installation,Regissör

Metamoforce filmisk performance,Regissör

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun