Ivana Lalovic

Titel: Filmkonsulent
  • Postort: Stockholm
  • Telefon: 08 123 378 94
  • Produktionsbolag/företag: Filmbasen

Ivana Lalovic är manusförfattare och regissör och sedan 2013 bosatt i Stockholm. Född 1982 i Sarajevo, flyttade till Zürich i och med belägringen och är utbildad på statliga filmskolan i Zürich (motsvarande StDH).
Hennes kortfilm I don't dream in German tävlade i Venedig, och hennes debutlångfilm Sitting next to Zoe hade världspremiär på Rome Cinema Fest följt av flertalet festivalvisningar och utmärkelser samt med biografpremiär i Schweiz hösten 2014.
Tre av hennes kortfilmer har nominerats till schweiziska filmpriset Quartz (motsvarande Guldbaggen) och hennes reklamfilm för schweiziska regissörsförbundet vann en Edi, motsvarigheten till Guldägget. Initiativtagare och produktionsledare för dokumentärfilmsworkshopen 5x5x5 som genomfördes i Zürich och Winterthur 2011 och 2015 vilket vid respektive tillfälle innebar att fem internationella regissörer bjöds in för att under fem veckor spela in varsin kort dokumentärfilm, i tätt samarbete med studenter vid filmskolan i Zürich. En av filmerna valdes ut till tävlan vid den ansedda Hot Docs-festivalen i Toronto 2012.
Ivana Lalovic är medförfattare och regissör till planerade serien Surrmammorna med Stina Ekblad, Kakan Hermansson och Bianca Kronlöf i huvudrollerna.

Utbildningar

"Manuspiloterna" Kurs i manusskrivande på Jakobsbergs Folkhögskola 2015

Master i filmregi, Zurich University of the Arts, Schweiz, 2011. Högskoleutbildningen motsvarar svensk konstnärlig masterexamen i scen och media.

Designer in Visual Communication, Zurich University of the Arts, 2008. Högskoleutbildningen motsvarar svensk konstnärlig kandidatexamen i scen och media.

Filmografi

Sitting Next to Zoe, långfilm fiktion 90 min., 2014, regissör och manusförfattare, produktion: Bernard Lang AG

Little Fighters, kortfilm fiktion, 15min, 2010, regissör och manusförfattare, produktion: Zurich University of the Arts

Tit for Tat, kortfilm fiktion, 6 min., 2009, regissör, produktion: ABBC productions Lausanne

I Don’t Dream in German, kortfilm fiktion, 17 min., 2008, regissör och manusförfattare, produktion: Zurich University of the Arts

Jusqu'au dernier grain de café, dokumentär, 26 min., 2006, regissör, produktion: Espace Dragone asbl

Plus yttligare ett tiotal filmer som produktionsledare, inspelningsledare och klippare.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun