Processpodden - samtal om den konstnärliga processen

För att lyfta fram vikten av den konstnärliga processen bjuder Transit och Filmbasen in konstnärer från olika fält till en serie samtal om sina processer.

Lyssna på Processpodden direkt här på Filmbasen.se, via Soundcloud eller via Itunes.

Processpodden 6. Maud Nycander & Robin Jonsson
Välkommen till ett samtal om konstnärliga processer under Tempo Dokumentärfestival! Filmaren Maud Nycander och koreografen och ljudkonstnären Robin Jonsson berättar och samtalar om sina konstnärliga processer. Moderator är filmaren Zanyar Adami. 
Maud Nycander har lång erfarenhet som dokumentärfilmare, med ett tiotal filmer bakom sig.
Robin Jonsson är koreograf, utbildad i Bryssel samt på Kgl. Svenska Balettskolan i Stockholm. Han är även utbildad i ljuddesign och teknik.
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/6-maud-nycander-robin-jonsson

Processpodden 5. Zanyar Adami & Gunna Grähs
Filmare Zanyar Adami och illustratör Gunna Grähs berättar och samtalar om sina konstnärliga processer. Samtalet leds av radioproducenten, fd. filmkonsulent Rosa Fernandez.
Zanyar Adami är filmskapare hans tematik handlar ofta om mänskliga rättigheter.
Gunna Grähs är bilderboksskapare, illustratör, serieberättare och satirtecknare. Också verksam som skribent, gästlärare och föreläsare.
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/5-zanyar-adami-gunna-grahs

Processpodden 4. Zhala & Peter Johansson
Transit och Filmbasen bjöd in musikern Zhala och konstnären Peter Johansson till ett samtal om deras konstnärliga processer. Samtalet leds av filmaren Zanyar Adami.
Zhala är sångare, producent och låtskrivare av ”futuristic cosmic pop”. Våren 2012 släpptes hennes första singel Slippin’ Around och 2015 kom hennes första album, Zhala. Zhala deltar även i olika konstprojekt med specialkomponerade musik, performance och är en av grundarna av klubben Donna Scam.
Peter Johansson är bildkonstnär utbildad vid Konstfack och Kungl. Konsthögskolan. För 20 år sedan började Peter Johansson dissekera svenskhet genom att såga isär dalahästar. Han har delvis fortsatt att arbeta med symboler för den svenska identiteten i sina verk.
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/4-zhala-och-peter-johansson

Processpodden 3. Anna Persson & Mats Söderlund
Filmbasen och Transit bjöd in dokumentärfilmaren Anna Persson (Förvaret, Jag är Dublin) och poeten Mats Söderlund (bl.a. Observatoriet, Göra kärlek) till ett samtal om sina konstnärliga processer på Tempo Dokumentärfestival. Moderator: Christina Molander (ordf. Transit, prefekt StDH).
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/3-anna-persson-mats-soderlund

Processpodden 2. Hanna Gustavsson & Eli Bö
Under Stockholm Fringe Fest bjöd Transit och Filmbasen in till Processpodden - ett samtal om konstnärliga processerna med Hanna Gustavsson (serietecknare och illustratör), Eli Bö (scenograf) och Christina Molander (prefekt StDH).
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/2-hanna-gustavsson-eli-bo

Processpodden 1. Ida Lindgren & Beth Laurin
I Processpoddens första möte hör vi Ida Lindgren, filmregissör, och Beth Laurin, skulptör, samtala om sina arbetsprocesser. Samtalet leds av My Lindh (Transit Stockholm), bildkonstnär och sakkunnig inom bild- och formområdet, och Anne-Marie Söhrman-Fermelin, filmkonsulent för produktionsstöd & talangutveckling på Filmbasen/Film Stockholm. Samtalet spelades in under STOCKmotion Filmfestival 2016 på Filmhuset i Stockholm.
Lyssna: https://soundcloud.com/processpodden/1-ida-lindgren-beth-laurin-1

Filmbasen är en mötesplats för filmare i Stockholms län, som erbjuder talangutveckling, professionell coachning, teknik- och produktionsstöd. www.filmbasen.se

Transit är en samarbetspartner och plats för yrkesverksamma scenkonstnärer, musiker, filmare, bildkonstnärer och formgivare i Stockholms län. Transit erbjuder professionellt stöd, kontorsplats, och metoder för en ökad bärkraft, konstnärligt och ekonomiskt. www.transitsthlm.se

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun