The Afterlife of Karen Dalton

En dokumentär om den amerikanska folksångerskan Karen Dalton och hennes påverkan på eftervärlden. Karen föddes 1937 i Oklahoma och var en del av 60-talets folkmusikscen där Greenwich village var den centrala punkten med Izzy Youngs Folklore center och spelställen som Café Wha? och The Gaslight. KD har influerat så vitt skilda artister som Nick Cave, Devendra Banhart och Adele, och är kanske mest känd som "Bob Dylan's favourite singer". Hon släppte 2 album under sin livstid, 1969 och 1971 och var erkänd och beundrad inom folkmusikkretsar, men var trots detta okänd och utfattig när hon dog i AIDS i Woodstock, NY, 1993.
Men några år efter hennes död hände något. En radio-dj i New York upptäckte KD's musik och återutgav hennes debutalbum. Detta var början på Karen Daltons postuma karriär.
Filmen undersöker hur KD's musik sedan dess har påverkat fans världen över och vilka uttryck deras beundran tagit; vad som egentligen är sant bland de ofta motstridiga påståendena kring hennes liv och varför hon inte har en erkänd plats i musikhistorien.

Projektlogg

Projektstart 2019-04-02

Projektet startades av Charlotta Hayes.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun