De Röda Träden

Magnus Krepper - Alexander
Roberto Gonzalez - Valladolid

One-liner: En paranoid man som bär på en portfölj med värderat innehåll kliver in en taxi med en mystisk chaufför, vilket leder till ödesdigra konsekvenser.

Synopsis: Kammarspelet 'De röda träden' är en drama/thriller som utspelar sig under den 26:e juni 1974. Filmen tar av när en man vid namn Alexander (Magnus Krepper) stiger av en buss mitt ute i ingenstans. I handen bär han på en portfölj med värdefullt innehåll. Han känner sig betydlig jäktad och hoppar in i en 60-tals taxi som erbjuder honom skjuts in till stan. Den spanska taxichauffören Valladolid (Roberto Gonzalez) och Alexander lär sig snart känna varandra, och de upptäcker snabbt att de har något mer gemensamt än bara fotbollsintresset. Bakom taxiskyltens mantel så visar det sig att chauffören har andra motiv än att skjutsa honom hela vägen in till stan, och portföljen blir mer livshotande än vad Alexander hade förväntat sig när han hoppade in i taxin.

Inspelningen kommer att ske under mitten av april i både Stockholm och Visby och ska sedan visas upp på biografen Zita den 8:e juni. Då filmskaparna är studenter behöver vi stöd för att kunna ha råd med tekniken, resor, mat och marknadsföring.

Projektlogg

Projektstart 2016-03-22

Projektet startades av Adam Leijon.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun