En förvirrad kvinna

Synopsis
Ett ögonblick i en kvinnas liv. Kvinnan kommer från Mellanöstern där hon måste följa speciella regler och traditioner. Kvinnan flyttade till Skandinavien tillsammans med sin man för många år sen. Mannen har rest till sitt hemland för en privat affär.
Dagen innan mannen ska komma hem får kvinnan ett sms från honom. Han berättar att de ska resa tillbaka till deras hemland och stanna där för evigt. Mannens affärer hade nämligen gått bra och därför ville han flytta tillbaka. Mannen ber kvinnan att vara redo att åka med nästa gång han reser dit.
Kvinnan blir chockad och illamående. Hon tappar balansen och ramlar. Kvinnan trivs bra i det nya landet och kan inte tänka sig att åka tillbaka. Hon vill inte tillbaka till sitt hemland och det blir en lång natt. Det enda hon kan tänka på är att hennes man är hemma om några timmar och återigen kommer att prata om flytten.
Kvinnan blir förvirrad och vet inte vad hon ska göra. Vi får följa kvinnan och hur hon i sin förtvivlan och rädsla försöker hitta en lösning innan hennes man landar. Vi följer kvinnan utan dialoger och endast med bild och filmmusik.
Kvinnan bestämmer sig för att följa hennes inre röst och väljer att gå den nya vägen. Dagen därpå, innan hennes man kommer hem, lämnar hon lägenheten och försvinner.

Projektlogg

Projektstart 2020-01-15

Projektet startades av Yussuf Afifi.

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun