Radius

När skateboards heliga Graal, en megaramp från 70-talet, oväntat hittas i den svenska skogen, väcks ett slumrande förflutet till liv. För 10-åriga skateboardåkaren Hedda Hjertberg öppnar det en möjlighet för henne att komma ett steg närmare sin dröm. Men bara om hon lyckas utmana sina rädslor och hitta tron på sig själv. Vid sin sida har hon sin 53-åriga skejtkompis, tidigare EM-mästaren, Hans ”Puttis” Jacobsson. Trots att de kommer från olika generationer möts de i sin kärlek till skateboard. De kämpar mot liknade rädslor, och drivs av samma starka vilja att utvecklas.

Sommaren 2018 riktas världens blickar återigen mot Rättvik, 40 år efter den oförklarliga incidenten ägde rum som satte Sverige på skateboardens världskarta. Stärkt av gemenskapen i skateboardvärlden och med en nyväckt nyfikenhet när historien ska återuppstå, vågar Hedda kliva utanför sina egna begränsningar.

Radius är en film om hur en gemensam passion kan bli en förenande kraft som gör det omöjliga möjligt. Och om födelsen av ett banbrytande trick som kom för att förändra skateboard för alltid.

Projektlogg

Projektstart 2018-09-11

Projektet startades av Christopher Sanitate .

 

Filmbasen.se drivs av Film Stockholm med stöd av Region Stockholm och Botkyrka kommun

© Region Stockholm och respektive upphovsman. Läs mer om Filmbasen

Finansiärer

Film Stockholm

Botkyrka kommun